Vinarija šibenskog vinogorja Bibich na predstavljanju u New Yorku

Krajem veljače, preko Bare, točnije u New Yorku održano je godišnje kušanje hrvatskih vina, u sklopu čega su održane i dvije masterclass radionice – ‘Taste Croatia. Discover Croatia’ i ‘American Winemakers who fell in love with Blue Adriatic’.

Cilj navedenog događaja, provedenog u organizaciji Udruženja vinarstva pri HGK, bio je približiti američkoj publici hrvatska vina i njihovu raznolikost te se upoznati sa uspješnim Amerikancima koji su investirali u proizvodnju vina u Hrvatskoj.

Osim prvog čovjeka Ministarstva turizma RH, ministra Darka Lorencina i direktora Hrvatske turističe zajednice, Ratomira Ivičića, sudjelovali su i brojni nagrađivani vinari hrvatskih vinogorja, a posebno ćemo istaknuti predstavnike vinarije BIbich iz skradinskog zaleđa.

Osim njih, na spomenutom događanju predstavljene su četiri hrvatske vinogradarske regije i najbolja vina s brojnim međunarodnim odličjima, a to su: Agrolaguna, Badel 1862, Benmosche Family Vineyards,  Degrassi, Feravino, Galić, Grgić Vina, Korak, Korta Katarina, Kozlović, Krauthaker, Lagradi, Markus, Matošević, Miloš, PP Orahovica, Rizman, Rota vina, Saints Hills, Stina Vino, Suha Punta, Vinogradi Volarević, Zigante i Zlatan Otok. Na događaju je sudjelovalo oko 500 vinskih stručnjaka, predstavnika medija, distributera, ugostitelja i turoperatora, što je potvrdilo veliki interes za hrvatskim vinima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.