Vodanović: U svibnju ću se ponovno kandidirati za mjesto ravnateljice Ekonomske škole

Nakon profesora i učenika Ekonomske škole u Šibeniku, javnosti se prvi put putem medija obratila i v.d. ravnateljica spomenute srednje škole Diana Vodanović koja je odmah na početku spomenula kako negativna, loša klima u školi traje i od prije njenog dolaska na mjesto v.d ravnateljice.

-Netko se nije mogao pomiriti što sam izabrana na to mjesto pa na sve načine, uključujući političke, pokušava me smijeniti .Od svih profesora, smatram da su njih devet ili deset pokretači svih ovih pokušaja, oni stvaraju kaos – kazala je Vodanović dodajući da je anonimno prijavljuju i podnose izvještaja otkako je sjela u fotelju ravnateljice.

diana_vodanovic (1)-Otkako sam došla kod mene je stalno Prosvjetna inspekcija i kad ništa nije upalilo jer radim po zakonu krenuli su s ovim zadnjim događanjima. Međutim, vjerujem u vladavinu prava, stranački nisam izabrana jer da jesam, bila bih izabrana na izborima 2005. godine kada je ista stranka bila na vlasti, a ja članica iste te stranke kao i sad. Međutim, radim u prosvjeti 23 godine, i svoj rad i prosvjetu nikad nisam politizirala.  Mogu samo poručiti da ću se kandidirati na idućim izborima za mjesto ravnatelijce u petom mjesecu – poručila je još uvijek aktualna v.d. ravnateljica.

Prema njenim riječima, situacija u školi se stabilizira, a kako se dalo razaznati iz njenog dugog izlaganja na konferenciji za medije, među glavnim krivcima za nastali kaos u školi je bivši v.d. ravnatelj Andrej Milošević za kojeg Vodanović smatra da radi to što radi zajedno s  dijelom profesora, među kojima je i njegova sestra, jer su ‘pod očitim stresom, ali ne zbog nje nego zbog nezakonitih radnji koje su radili’ dok ona nije preuzela vodeće mjesto u školi.

-Jednu takvu kaznu Ekonomska škola je upravo ovih dana morala platiti. Koristili su se školski memorandumi, školska e-mail adresa, bez mog znanja. Tražili su čak i sponzore bez da o tome nisu ni razgovarali, koristili službeni pečat škole. Eto zašto su pod stresom – kaže v.d.ravnateljica.

Rekla je i kako je sindikalnu prijavu protiv nje potpisao upravo Andrej Milošević i njegova rođakinja, budući je Milošević i predsjednik školskog sindikata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.