VOZAČI, OPREZ: Zbog zaređenja novog biskupa u nedjelju i ponedjeljak zatvoren promet rivom

U ponedjeljak, 25. srpnja 2016.g. u katedrali sv. Jakova bit će upriličen obred ređenja novog šibenskog biskupa Tomislava Rogića.

Organizacija svečanosti na kojoj se očekuje preko 2000 vjernika obuhvatit će i postavljanje šatora na prostoru Trga Republike Hrvatske, gdje će vjernici putem video zida moći pratiti svečanu svetu euharistiju.

Zbog tehničkih potreba organizacije samog događanja bit će zatvoren promet šibenskom rivom od 18 sati u nedjelju, 24. srpnja 2016. do 18 sati na sam blagdan sv. Jakova, u ponedjeljak, 25. srpnja, te će vrijediti privremena regulacija pometa.

Mole se i korisnici parkirnih površina na prostoru rive da uklone svoja vozila već od nedjelje ujutro radi što uspješnije organizacije svečanosti.

Svečana euharistija i obred ređenja novog šibenskog biskupazapočet će u 10 sati i 30 minuta, a iz Šibenske biskupije apeliraju i na strpljivost svih naših sugrađana zbog očekivanih gužvi, budući će dio vjernika pristići autobusima na parkiralište u TEF-u, dok će dio biti smješten u prostoru Katoličke škole. Po završetku svete mise za vjernike će biti organiziran objed na parkirnoj površini ispred stare Peškarije.

U ponedjeljak u jutarnjim satima neće biti mogući ni turistički obilasci katedrale sv. Jakova, te će za posjetitelje biti otvorena od  17,00 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.