VOZAČI: U sklopu skorašnje akcije vaše auto možete odvesti na besplatan tehnički pregled

Ove godine po treći put u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba i Centar za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama na cijelom teritoriju Republike Hrvatske će biti organizirana preventivno sigurnosna akcija kontrole tehničke ispravnosti motocikla i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016.“

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i provoditi će se od 29. ožujka (utorak) do 2. travnja (subota), a cilj akcije je poticanje vozača motocikla i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća izazvanih tehničkom neispravnošću vozila. Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikla i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno osoblje u stanicama za tehnički pregled ukazivat će na značaj održavanja vozila.

Tijekom ove akcije policija će kroz svoje redovne zadaće upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled, gdje vozači mogu dragovoljno dovesti svoje motocikle, mopede i ostala vozila L kategorije u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila, gdje će se besplatno pregledati vozilo (bilo koje marke i tipa) i utvrditi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknade.

Tehnička ispravnost vozila bitan preduvjet sigurnosti u cestovnom prometu, a na nužnost ove akcije upućuju i naši statistički pokazatelji za prva dva mjeseca ove godine kada su na našem području evidentirana ukupno 102 prekršaja za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, što čini znatan porast broja ovih prekršaja u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je zabilježeno ukupno 27 ovih prekršaja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.