VRAĆA SE ZIMA: U Šibeniku sutra temperature od 2 do 5°C

Sa sjeverozapada kontinenta našim krajevima se približava hladni zrak koji će inicirati ciklonu. Prema večeri vjetar će prvo na zapadu i sjeveru županije zamjeniti slab levanat i bura koja će prema noćnim satima brzo jačati.

Slaba kiša se očekuje u drugom dijelu dana, posebice u večernjim satima. Temperature zraka od 5 do 13°C.

Glavnina pogoršanja nastupa nam u noćnim satima četvrtka kad se očekuje jačanje bure na jaku i vrlo jaku, lokalno sa olujnim udarima! Sa burom će nastupiti i zahlađenje pa će se temperature zraka spustiti na 2 do 5°C.

Biti će oblačno uz kišu, na moru mogući neverini, a u višim predjelima Zagore oborine će već u noćnim satima sa spuštanjem snježne granice na 400 do 600mnv, tijekom dana i ispod 200mnv prelaziti u susnježicu i snijeg, koji se nošen burom može spustiti i niže, a snježni pokrivač izgledan je na krajnjem sjeveru županije i u višem gorju.

Prema večeri oborine će uz obalu postupno prestajati, a slabih oborina može biti još na sjeveru županije, posebice slabog nošenog snijega sa Dinare.

IZVOR Šibenik Meteo

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.