VRIJEDNA DONACIJA: Davorin Štetner uručio laptop Niki Rajić

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE), danas je uručio prijenosnog računalo 15-godišnjoj Niki Rajić u prostoru Urbanog inkubatora. Predsjedniku CRANE-a. Pridružili su im se predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Nika je aktivna članica najmlađeg šibenskog startup-a Tech teens koji djeluje u sklopu Urbanog inkubatora, a vodi ga informatički stručnjak Keith Bradley.

Predsjednik CRANE-a Davor Štetner mladim šibenskim Tech teensima prijenosno računalo odlučio je poklonit nakon njihovog sjajnog pitcha kojeg su pred članovima CRANE-a održali u sklopu Startup srijede na tvrđavi Barone 13. srpnja.

crane ide2

Osim prijenosnog računala, Niki su uručene i dvije pozivnice za sudjelovanje na EBAN Winter University 2016., najvećoj europskoj konferenciji poslovnih anđela i poduzetnika, koja se održava 29. i 30. studenog u Zagrebu.

-Nika je rođena sa 6 mjeseci, i ima cerebralnu paralizu, ali to je ne ometa u normalnom životu. Prije 12 godina je krenula s kompjuterom, i od tada korisit računalo za svoju komunikaciju. U 4. mjesecu krenuli na programiranje u sklopu Grada Šibenika sa gospodinom Keithom. Nika je pokazala jedan od boljih rezultata, a to je rezultiralo ovom donacijom. To nam mnogo znači, a njezine su sposobnosti stvarno zavidne u području informatike, ali voli i engleski, i sad je počela učiti ruski- kaže mama Marijana.

Davor Štetner kazao nam je da se tu nalazi zbog udruge Startup Šibenik i Grada Šibenika.

-Projekt Tech teensa me oduševio, tu su djeca od 13, 14 godina, i jednostavno smo morali reagirati. Nika je stvarno zaslužila ovo, a ja se nadam da je ovo samo prvi korak za dalje. Kolege iz CRANE-a već su najavili iste ovakve korake, pa se nadam da ćemo se još družiti –

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.