Vrtić na Jamnjaku imat će igralište za sve Šibenčane

Grad Šibenik raspisao je natječaj za zadnju fazu uređenja vrtića Jamnjak, odnosno nastavak  obrtničko-instalaterskih radova u objektu i radove na uređenju okoliša zgrade.

Sredstva koja su ove godine u Proračunu predviđena za radove na unutarnjem uređenju objekta, kao i okoliša vrtića su značajna, istaknuo je gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Procijenjena vrijednost nabave, naime, iznosi 1,6 milijuna kuna, koliko je i osigurano u ovogodišnjem gradskom proračunu. Provođenjem postupka sklapa se ugovor o javnoj nabavi radova.

IGRALIŠTE ZA DJECU

– Obećali smo dovršiti ovaj projekt i mladim obiteljima omogućiti bolji životni standard kroz brigu o njihovoj djeci u novom objektu i na lijepoj lokaciji – kazao je gradonačelnik.

U tijeku su radovi prethodne faze uređenja u samome objektu, no nakon što to bude gotovo pristupit će se završnim radovima i uređenju okoliša. Sam okoliš, napominje zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, dobit će nekoliko skupina dječjih sprava predviđenih različitim dobnim razredima, uključivo jasličku skupinu. Nakon što završi radno vrijeme vrtića, jedan dio dječjih sprava bit će dostupan za javno korištenje.

– U sklopu obuhvata investicije bit će napravljeno igralište s umjetnom travom površine 300 metara četvornih koje dosad Gradski vrtići nisu imali na nijednoj svojoj lokaciji, te parkirališna mjesta za automobile odgajatelja i roditelja. Ukupni obuhvat investicije iznosi blizu 3.000 kvadrata, a ciljano vrijeme završetka radova je rujan 2015. – pojašnjava Mileta.

Idejno rješenje uređenja okoliša vrtića izradila je Izgradnja projekt d.o.o. iz Šibenika.

DONACIJA PRIVATNIKA

Da podsjetimo, tvrtka Šibenik gradnja d.o.o., koja je na Jamnjaku izgradila nove stambene zgrade, donirala je Gradu Šibeniku radove u vrijednosti 330 tisuća kuna bez PDV-a za preuređenje starog vojnog objekta u dječji vrtić. Objekt je na korištenje Gradu Šibeniku dao Državni ured za upravljanje državnom imovinom za potrebe uređenja novog predškolskog objekta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.