Vučak: Ostavku sam podnio iz moralnih razloga, isto trebaju učiniti i ostali odgovorni za loš rezultat SDP-a

Ostavku tajnika Gradske organizacije SDP-a Šibenik Damira Vučka, na sinoć održanoj sjednici, Gradski odbor nije prihvatio. Kako smo ranije pisali, Vučak je ostavku podnio na zahtjev stranke, no članovi Odbora to nisu prihvatili dok im vodstvo SDP-a ne objasni razloge njegove smjene.

Damir Vučak za Šibenski portal novonastalu situaciju nije želio mnogo komentirati, poteze članova Gradskog odbora tek je prokomentirao riječima:

-Ljudi valjda nisu htjeli da budem žrtveni jarac zbog lošeg rezultata na mjesnim izborima. Kažimo kako je na društvenoj mreži Facebook već osvanula grupa podrške Damiru Vučku.

U međuvremenu redakcija Šibenskog portala dobila je cijelu pisanu ostavku tajnika GO SDP-a Šibenik koju prenosimo u cijelosti:

‘Poštovane kolegice i kolege, prijateljice i prijatelji,

Kada sam prihvatio dužnost tajnika GO SDP Šibenik bio sam siguran da ću svojim radom pridonijeti novim stranačkim uspjesima. Uvjeren da možemo bolje i više, nisam nikada posumnjao u uspjeh i potrebu vlastitog angažmana. Danas, međutim, nakon potpunog stranačkog neuspjeha na izborima za tijela lokalne samouprave, u situaciji sam ponuditi vam svoju ostavku. Brojke su, na žalost, neumoljive: od 43 gradske četvrti i mjesna odbora, samo u jednom imamo većinu u vijeću. Ostalih 42, u ovom su izbornom razdoblju, za SDP izgubljena. Kada tome dodam da smo izgubili neke gradske četvrti u kojima smo tradicionalno ostvarivali uspjehe a da u nekima nismo ni kandidirali vlastite liste ( jedna od njih je i četvrt u kojoj živi i predsjednik šibenskog SDP) moram biti brutalno iskren i reći ono što nitko od nas ne voli ćuti: HDZ nas je pomeo. Kako ovo doživljavam kao trenutak istine, ne želim zaboraviti ni neuspjeh na izborima za predstavnike u Europarlamentu te neuspjeh na izborima za Predsjednika Republike. Moja reakcija na iznesene činjenice je jedina moguća: Nudim svoju ostavku iz isključivo moralnih razloga.

Zašto samo moralnih?

Zato što ne želim preuzeti odgovornost u ime vodstva stranke koje je, zahvaljujući vlastitoj neaktivnosti, zapuštanju kontakata sa članstvom i simpatizerima, dovedeno u situaciju da mora izabrati Pedra.

Možda bih i pristao “visjeti” u ime očuvanja stranačkog jedinstva i “mira među maslinama” da nismo pred parlamentarnim izborima koji su važni za sve građanke i građane Hrvatske, za smjer kojim ćemo krenuti u budućnost. Bojim se da ćemo, ako ne sagledamo propuste i nastavimo brinuti samo o osobnim interesima, u našoj izbornoj jedinici omogućiti visoku pobjedu HDZ-a, što prema nekim analizama, može odlučiti pobjednika parlamentarnih izbora.

Stoga se osjećam obveznim reći: prihvaćam moralnu odgovornost zbog loših rezultata stranke na izborima za lokalnu samoupravu ali pozivam sve članice i članove GO SDP Šibenik da razmisle o vlastitoj odgovornosti i da zajedno sa mnom podnesu ostavku. Siguran sam da sam sve ove godine radio s časnim i odgovornim osobama koje ne bježe od problema i koji su članovi Socijaldemokratske partije zbog općeg boljitka a ne zbog osobne koristi. Pozivam vas da to svojim ostavkama i dokažete!

Jer, ne zaboravite, ostavka je moralni čin a ne znak predaje ili odustajanje. Nama treba istina a ne krivac da bismo isplivali iz ovog potonuća koje nije manje ako ga ne priznajemo. Nema boljeg rješenja: sagledajmo istinu, promijenimo paradigmu ponašanja i počnimo raditi.

S poštovanjem, Damir Vučak’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.