Za obnovu dvorane Miminac stiglo pet ponuda, izvođač se bira za nekoliko dana

Nakon obnove dvorane Baldekin, sanacije krovišta i uređenja svlačionica u Sportskom centru Ljubica te pripremnih radnji za postavljanje umjetne trave na pomoćnom terenu nogometnog stadiona na Šubićevcu, otvaranjem pristiglih ponuda Grad Šibenik je pri kraju postupka javne nabave za obnovu dvorane Miminac u gradskoj četvrti Varoš.

Do traženog roka na natječaj je pristiglo pet ponuda u rasponu ponuđenih cijena od 2.511.178,56 kn do 3.243.862,90 kn bez PDV-a. U idućih nekoliko dana povjerenstvo će provjeriti potpunost dokumentacije svih ponuditelja te sukladno Zakonu predložiti gradonačelniku Željku Buriću sklapanje Ugovora.

– Kako na sportskom objektu Miminac, odnosno bivšem Partizanu, krov prokišnjava, prozori su puni propuh, te su se školarci žalili da je u dvorani zimi hladno, a svlačionice mračne i derutne, nismo dvojili ni trenutka poduzeti potrebne korake. Napravili smo potrebitu dokumentaciju, prijavili je na natječaj za sufinanciranje, dobili bespovratna sredstva te uskoro krećemo, osim u energetsku obnovu, i u rekonstrukciju svlačionica, sanitarnih čvorova i popratnih prostorija u suterenu dvorane, čime ćemo dobiti i podno grijanje i sustav solarno grijane tople vode –  kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Zgrada sportske dvorane stara je oko 80 godina. Ondašnja tehnologija i starost, te vrlo malo ulaganje u održavanje, učinili su zgradu neadekvatnu današnjim potrebama i normama.

Radovi će obuhvatiti zamjenu vanjske stolarije, sanaciju i izolaciju svih krovova i vanjskih zidova te tavana dvorane, potpunu rekonstrukciju i građevinsko-obrtničko preuređenje cijelog suterena (oko 400 m2) i ulaza u dvoranu uz izmjenu svih elektro, strojarskih, vodovodnih i kanalizacijskih instalacija, te micanje oronulih vanjskih tribina.

Putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Grad Šibenik je osigurao bespovratnih 524.045 kuna. Prilikom evaluacije i ocjenjivanja, ovaj projekt je zauzeo visoko 18 mjesto od njih 485 prijavljenih iz cijele Hrvatske, odnosno njih 204 kojima je odobreno sufinanciranje.

– Grad Šibenik svoje projekte nastoji financirati na način da na svaku kunu koju uloži iz proračuna pokuša dodati još koju kunu iz hrvatskih ili europskih fondova, tim više što je u gradskom proračunu sve manje izvornih prihoda, velikim dijelom zbog porezne reforme Vlade RH koja nam je potezom pera iz ruku ‘izbila’ desetak milijuna kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost svake godine raspisuje niz natječaja, te gradovima i općinama stoji na raspolaganju dosta sredstava. Do sada smo Fond koristili za modernizaciju javne rasvjete za što smo dobili nepovratno 40 posto dvomilijunske investicije, zatim smo osvojili 1,4 milijuna kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, a putem Fonda smo građanima osigurali 50 posto investicije u zamjenu fasada na obiteljskim kućama i implementaciju sustava obnovljivih izvora energije. Oko nove godine nas očekuje modernizacija svih rasvjetnih tijela u osnovnoj školi Juraj Dalmatinac, za koju smo uspjeli dobiti 200.000 kuna – pojašnjava Mileta.

Radovi na dvorani Miminac će se izvoditi u dvije faze: radovi na vanjskoj ovojnici moći će startati po potpisu Ugovora i uvođenju izvođača u posao, odnosno čim počnu razdoblja blažih vremenskih prilika, a unutarnji radovi trebaju u što manjoj mjeri ometati korisnike dvorane. Očekivani završetak svih radova je listopad 2016.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.