Za sanaciju Trga Dražena Petrovića stiglo devet ponuda, najniža 2,3 milijuna kuna

Nakon proteka roka za prikupljanje ponuda za izvođača radova na sanaciji Trga Dražena Petrovića, danas je u Uredu gradonačelnika održano javno otvaranje pristiglih ponuda. Danas do 12 sati pristiglo je 9 ponuda građevinskih tvrtki u rasponu cijena od 2.383.695,50 do 3.516.955,60 kuna ( bez pdv-a).
Idejno rješenje trga izradila je šibenska tvrtka „Verus projekt“, a rekonstrukcijom će trg biti podijeljen u tri uzdužna dijela s označenim pravcima kretanja kako bi se dobile jasnije granice i povećala funkcionalnost prostora. Procijenjena vrijednost nabave (bez pdv-a) iznosi 3.360.000,00 kn, a predviđeni su zemljani, betonski, izolaterski, zidarski radovi, te radovi na instalacijama, kao i hortikulturni radovi.

trg drazena petrovica (3)‘Parter trga bit će ukrašen šibenskim i košarkaškim elementima. U dogovoru sa stanarima okolnih zgrada modificirano je i modernizirano prvotno radno idejno rješenje. Osim u plošne promjene u boji i teksturi centralnog opločenja koja estetski formira meandar, neki od ključnih elemenata trga su klupe u stilizaciji elemenata sa šibenske kape i velika interaktivna košarkaška lopta u podlozi koja će služiti za dječju igru. Zelene površine će se urediti u ‘plivajućoj’ izvedbi kako ponovo ne bi došlo do oštećenja hidroizolacije. U bronci će biti izliven i primjerak Draženovih tenisica. Pri rekonstrukciji trga pazit će se i na sve elemente pristupačnosti slabovidnim osobama te osobama sa smanjenom pokretljivošću.’, rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

trg drazena petrovica (4)Rok za izjavljivanje žalbe u odnosu na postupak otvaranja ponuda je pet dana od dana otvaranja ponuda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.