Zagrebačka banka i javnost podržali realizaciju projekta eko broda iCat – zero emission catamaran

iCat-zero emission island catamaran jedan je od ukupno tri projekta u kategoriji ‘Moja zelena zona’ kojemu je Zagrebačka banka putem natječaja pod sloganom ‘Moja Zaba Start-za svijet u kojem želimo živjeti’ proglasila najboljim u konkurenciji 600 prijavljenih projekata.

iCat – zero emission island catamaran odnosi se na putnički brod budućnosti koji bi crpio energiju za rad iz prirode, a ‘pojačao’ bi broj brodskih linija u šibenskom arhipelagu. Posebno oduševljenje i angažiranost u prikupljanju glasova pokazali su Zlarinjani putem društvene mreže Facebook.

‘Zeleni’ brod budućnosti dobio je potporu stručne komisije, odnosno 100 tisuća kuna, a zahvaljujući činjenici da su tijekom trajanja projekata dobili i najveći broj glasova javnosti, odnosno za dobivenu potporu od strane javnosti dobit će još 33 tisuće kuna.

Svojevrsni šibenski projekt, osim što je već sad polučio veliki uspjeh, uskoro putuje i na Globalni kongres poduzetnika u Milano gdje će se predstaviti stranom tržištu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.