Započela III faza sanacije ex kina Odeon: ‘Šibenik 2017. dobiva puno više od kina’

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić jutros je, u pratnji svojih suradnika, obišao zgradu nekadašnjeg kina Odeon gdje su počeli radovi na III fazi uređenja tog objekta, što podrazumijeva kompletnu vanjsku obnovu zgrade (hidroizolacija, toplinska izolacija i otvori), a potom će se urediti i unutarnji dio ex kina, što će u konačnici rezultirati i najskupljim dijelom ove priče – polivalentnom dvoranom. Opće je poznato da Šibenčani godinama negoduju zbog toga što grad nema kino, a ovo će, ističu iz gradske uprave, biti još bolje i sadržajnije od samog kina.

kino odeon radovi

Multifunkcionalna dvorana koja će nadopuniti kulturnu ponudu grada te alternativnu scenu, bit će ‘teška’ otprilike 12 milijuna kuna. U njoj će se prikazivati filmovi, izvoditi kazališne predstave, organizirati različita kulturno-glazbena događanja, a kako kaže gradonačelnik, prostor će biti i idealna kongresna dvorana. Podsjetimo, aktualna gradska uprava ima tendeciju da se u Krešimirovom gradu razvije kongresni turizam, što su i ovom prilikom istaknuli.

DSC04013

– Šibenik od turizma ne smije živjeti samo u ljetnim mjesecima, nego svih dvanaest mjeseci u godini. Krešimirov grad ima toliko potencijala, ali i sadržaja koje ćemo imati ili već imamo. Primjerice, tvrđava Sv. Mihovila, uskoro tvrđava Barone, a završetkom projekta koji je predviđen za 2017. godinu, bogatom sadržaju pridružit će se i ova polivalentna dvorana – rekao je gradonačelnik nakon obilaska dvorane koja se, zbog visine ukupnih troškova investicije odrađuje u fazama, a koja će poslužiti kao prostor u kojem će mladi ljudi, u prvom redu šibenske udruge, moći na različite načine prezentirati svoj rad.

odeon radovi

 

Podsjetimo, u ranijim fazama su odrađeni  mehanički i ručni iskopi materijala oko temeljnih stupova do dubine postojećih temelja, ugrađena je i armatura te je postavljena oplata za proširenje temelja. Uz hidrodinamičku pripremu stupova postavljen je i novi beton.

Ukupna vrijednost projekta je 11-12 milijuna kuna koje su podijeljene u faze po godinama sukladno osiguranim sredstvima Proračuna Grada Šibenika i Ministarstva kulture, a ove, 2015. godine Grad Šibenik je osigurao 1,2 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture 700.000,00 kuna.

DSC04006

DSC04019radovi odeon

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.