Zatvaranje medunarodnog festivala animacije

Danas je zadnji dan SUPERTOON međunarodnog festivala animacije. Ovogodišnji program bio je najbogatiji do sada sa čak 120 filmova u četiri natjecateljske kategorije i niz panoramskih i retrospektivnih projekcija. Naš stručni žiri danas će dodijeliti nagradu SUPERTOONKO za doprinos animacijskoj umjetnosti i djelatnosti za kategorije KRATKOG ANIMIRANOG FILMA, ANIMIRANOG GLAZBENOG VIDEA I ANIMIRANIH REKLAMA, a MAY je voditeljica dječjeg žirija za kategoriju KRATKOG ANIMIRANOG FILMA ZA DJECU. Dječji žiri sastoji se od petoro djece koji će ujedno biti i polaznici naše radionice.

1

KRATKA / U kategoriji KRATKOG ANIMIRANOG FILMA prikazali smo 28 filmova iz 16 zemalja. Svaki film priča je za sebe, segment iz života, crtica mašte, periskop u svijet ispod površine svakodnevice i trud ljubavi.

AMV / 45 filmova iz 21 zemlje. Supertoon konkurencija animiranih glazbenih videospotova i dalje je broj jedan u svijetu po broju spotova u konkurenciji. Ona je nešto po čemu smo poznati, i razlog zašto iskačemo među drugim festivalima.

NAMJENSKA
/ U ovoj kategoriji istraživali smo načine na koje kompanije koriste animaciju i njezine posebnosti u inovativnom reklamiranju i isticanju proizvoda na tržištu. Izabrali smo 24 vrhunske reklame iz 12 zemalja.

DJEČJA / Izabrali smo 32 filma iz 14 zemalja za najmlađu publiku najvećih očekivanja. Posebnu smo pozornost posvetili izboru ovog programa. Ovi filmovi su nas naglas nasmijali, iznenadili i neke rasplakali.

3

Dodjela nagrada i svečano zatvaranje festivala je danas u 21h u kinu Mala Loža.

Nakon svečanog  zatvaranja SUPERTOONA radionica Animation VJ JAM ANIMIRANI ŠIBENIK s iskusnim  animatorima i umjetnicima  prikazat će publici festivala na našem završnom događanju –početku glazbenog festivala REGIUS. Predviđen početak nastupa je danas u ponoć. Riječ je o suradnji dva Šibenska festivala, u nadi da u budućnosti suradnju proširimo na više razina radi bolje kvalitete svih šibenskih kulturnih događanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.