Završili javni radovi u pet mjesnih odbora i gradskih četvrti

Završili javni radovi  u pet mjesnih odbora i gradskih četvrti

Grad Šibenik na svom području ove je godine uspješno proveo projekt javnih radova koji  se odvijao u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u sklopu mjere ‘Radom za zajednicu i sebe’. Od početka sustavne prijave u svibnju odobreno je deset projekata i zaposleno 37 osoba.

Javni radovi provodili su se u gradskim četvrtima i mjesnim odborima: Jadrija (4 radnika), Mandalina (3 radnika), Šubićevac (3 radnika), Vidici (2 radnika), Danilo (5 radnika),  Jadrtovac (2 radnika), Konjevrate  (4 radnika), Zaton (4 radnika) i Zlarin (4 radnika). U sklopu javnih radova troje radnika zaposleno je i u projektu Mladi Šibenika za bolji  EU, kao i troje radnika u projektu Pomoć starijim stanovnicima stare gradske jezgre. Prvi radnici započeli su s radom 1. lipnja 2015. godine.

alat

Javni radovi uspješno su privedeni kraju 9. studenog ove godine  u Zatonu, Zlarinu,  Konjevratima, Vidicima i Mandalini, a na Jadriji su završili 30. rujna.

Radovi traju do 09.prosinca 2015. godine na  Šubićevcu te u Jadrtovcu, dok  će u Daniliu završiti 29. veljače 2016.

-Za potrebe uređenja svojih gradskih četvrti i naselja, Grad Šibenik je početkom godine nabavio alat vrijedan pedeset tisuća kuna: dva kresača visokih grana, tri motorne pile, šest motornih kosa i jedanaest štitnika za glavu. Alat je kupljen namjenskim sredstvima radi uređenja i održavanja javnih površina, posebno u sklopu radova za pripremu turističke sezone. Nedugo zatim je uslijedio poziv Gradske uprave predstavnicima mjesnih odbora i zainteresiranim udrugama da prijave svoje potrebe za sezonskim radnicima koje bi Grad zaposlio posredstvom sustava javnih radova – naglasio je zamjenik gradonačelnika, Danijel Mileta.

javni radovi

Pored  navedenih deset odobrenih projekata, Grad Šibenik prijavio još i projekte za javne radove u Vrsnom, Boraji, Kapriju, Raslini, Žirju, Dubravi kod Šibenika, Ražinama Donjim i Vrpolju, međutim zbog prekoračenja financijske kvote koja je propisana za Šibensko-kninsku županiju od strane središnjice Zavoda u Zagrebu,  Zavod za zapošljavanje nije bio u mogućnosti odobriti tražena sredstva.

Što se tiče javnih radova u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, zapošljavani su radnici u održavanju, gdje stručna sprema i radno iskustvo nije bila bitna. Radovi uglavnom obuhvaćaju održavanje protupožarnih putova, čišćenje groblja, uređivanje zelenila, čišćenje plaža i održavanje čistoće javnih površina. Radnici su zapošljavani od tri do šest mjeseci, a primaju minimalnu plaću propisanu Zakonom u Hrvatskoj.

Zadovoljstvo provedenom mjerom Javnih radova iskazali su svi, od građana na području na kojem se oni provode, preko radnika koji su ovim putem zaposleni, do predsjednika MO i GČ koji su nadgledali javne radove.

Predsjednik MO Danilo Miro Vukšić, na čijem se području još uvijek traju javni radovi, izrazio je zadovoljstvo ovom provedbenom mjerom, jer se na području ovog MO napravilo niz zahvata, koje su poboljšale kvalitetu življenja, mjesto je dobilo i ljepšu vizuru, te naravno tu je i ona socijalna nota koja je omogućila zaposlenje dugotrajno nezaposlenim osobama.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.