ŽELI POSTATI EUROZASTUPNICA: Evo kako bi Šibenčanka Katarina riješila probleme u RH

Od 1979. godine zastupnici u Europarlamentu biraju se na neposrednim općim izborima na razdoblje od pet godina, a U EP-u sjedi 751 zastupnik iz 28 država članica Europske unije. Lijepa naša može se pohvaliti sve većim brojem politički aktivnih mladih ljudi, no ne i činjenicom da isti često nemaju ni mjesto ni priliku da iznesu svoja uvjerenja o aktualnim temama.

Klub zastupnika EPP-a im je stoga odlučio pružiti jedinstvenu priliku. Naime, svi oni koji na jedan dan žele postati eurozastupnici, moraju napisati kratki esej na temu ‘Da sam MEP na jedan dan’. Među vrlo impresivnim tekstovima koji su na ovaj kreativni natječaj u samo nekoliko dana od njegove objave pristigli, izdvajamo tekst Šibenčanke Katarine Paić, studentice zagrebačkog Pravnog fakulteta. Ona svojim razmišljanjima i stavovima, a napomenimo i to da ima samo 23 godine, zaista – ostavlja bez teksta stoga i ne čudi činjenica da i na fakultetu ostvaruje jako dobre rezultate.

– Kada bih se kao eurozastupnica našla u Europskom Parlamentu, prvenstveno bih istaknula rješavanje spornih problema koji brinu ne samo Republiku Hrvatsku, nego i cijelu našu zajednicu, Europsku Uniju, a to je svima dobro poznat problem izbjegličke krize u Europi. Smatram da čvrsti stavovi te kolaboracija državnih entiteta u europskoj zajednici mogu te moraju dovesti do stabilizacije navedenih problema. Osim aktualnog problema, krucijalno je naglasiti probleme s kojima se susreće naša Hrvatska svakim danom te satom, a u jednakoj mjeri tište cijelu populaciju. Cijelo hrvatsko društvo susreće se sa vladajućim problemom velike nezaposlenosti svih generacija, a najviše mladih kadrova koji prisiljeni trenutnom situacijom, napuštaju domovinu te odlaze u potragu za boljim sutra. Rješenje tog problema vidim kroz stvaranje podloge za uključivanje mladih u sve sfere društvenog i političkog života te aktivno zapošljavanje u svim raspoloživim sektorima diljem cijele Republike Hrvatske. U svojstvu eurozastupnice, najveći naglasak stavila bih na poticanje kohezije svih regija Republike Hrvatske te simultano rješavanje vladajućih problema s kojim se susreću regije, počevši s problemima ribolova, uvoza te izvoza iz Republike Hrvatske te olakšanjem birokracije stranim investitorma željnim širenja kapitala. Na takav način pokušala bih povezati rješavanje problema nezaposlenosti mladih sa atrakcijom stranih investitora u ulaganja u našu domovinu. Željela bih istaknuti i potrebu očuvanja dugo stvarane tradicije hrvatskih autentičnih proizvoda koja se prožima od slavonskog žita, preko kontinetalnog kulturnog te akademskog središta pa sve do dalmatinskog i istarskog ulja i vina, zatvarajući krug unifikacijom tradicionalnih vrijednosti – napisala je, između ostalog, Katarina Paić, a ako smatrate da su njeni argumenti da postane eurozastupnica dovoljno dobri, klikom na ovu rečenicu mladoj Šibenčanki možete i dati svoj glas.  

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.