Željko Burić i službeno podnio kandidaturu za šefa šibenskog HDZ-a, Goran Pauk odustao

Šibenski gradonačelnik Željko Burić danas se i službeno kandidirao za predsjednika GO HDZ-a u Šibeniku. Burić je za sada jedini kandidat za novog šefa šibenskog HDZ-a, a kako sada stvari stoje tako moglo i ostati.

Naime, dosadašnji predsjednik šibenskog HDZ-a, župan Goran Pauk na tu se funkciju neće kandidirati, a ostali svoju kandidaturu trebaju podnijeti do 16. travnja.

-Neću se kandidirati. O razlozima ne bih, to je moja odluka u korist HDZ-a – prokomentirao je Pauk dodajući kako ‘stranački izbori ne bi smjeli dovesti do raskola unutar stranke’, no o svemu će, kaže, javno govoriti kada za to dođe vrijeme.

Burić je u poslijepodnevnim satima stranci predao dovoljan broj potpisa za pravovaljanu kandidaturu, doznajemo od Paška Rakića, tajnika stranke. Buriću planove neće mrsiti niti njegov zamjenik Danijel Mileta na unutarstranačkim izborima.

– Neću konkurirati gradonačelniku na unutarstranačkim izborima – kazao je za Šibenski portal Danijel Mileta.

U HDZ-u trenutno traju izbori za temeljne ogranke, nakon čega će uslijediti, javnosti puno zanimljiviji, izbori za čelnike gradskih organizacija. Hoće li Burić, nakon izvršne, preuzeti i političku vlast u Šibeniku doznat će se 18. travnja za kada je najavljena sjednica Izborne skupštine šibenskog HDZ-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.