Župan Pauk imenovan članom Izaslanstva u Domu regija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Na temelju odluke Ministarstva uprave, Šibensko-kninski  župan Goran Pauk imenovan je za člana Izaslanstva u Domu regija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, uz Dunju Magaš, zamjenicu župana Brodsko-posavske županije.

Za zamjenike članova Izaslanstva u Domu regija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe imenovani su Matija Posavec župan Međimurske županije, Valter Flego župan Istarske županije i Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.

Mandat članova i zamjenika članova Izaslanstva u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe traje četiri godine, za razdoblje od listopada 2016. do listopada 2020. godine, a prestaje na način propisan aktima Vijeća Europe.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Europe savjetodavno je tijelo Vijeća Europe. Sastoji od Doma lokalnih vlasti i Doma regionalnih vlasti i predstavlja glas regija i lokalnih jedinica Europe. Jedna od njegovih najvažnijih zadaća je promicanje lokalne i regionalne demokracije i jačanje prekogranične i međuregionalne suradnje.

Kongres se bavi svim političkim pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, naročito pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornoga uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih služba i zdravstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.