Župan Pauk izabran za novog člana Grupe za monitoring i evaluaciju AER

Na godišnjoj skupštini „Assembly of European Regions“ / „Skupštine europskih regija“ koja se održala 01. i 02. prosinca 2015. godine u Bruxellesu, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk s najviše prikupljenih glasova izabran je za novog člana Grupe za monitoring i evaluaciju.

Kao član navedene grupe župan Goran Pauk će aktivno pratiti i ocjenjivati provedbu misije i ciljeva Skupštine europskih regija te paziti na učinkovito korištenje financijskih i ljudskih resursa.

Skupština europskih regija – The Assembly of European Regions (AER) je politički neovisna organizacija, osnovana 1985. godine sa sjedištem u Strasbourgu. Organizacija okuplja više od 270 regija iz 33 europske države i 16 međuregionalnih organizacija s ciljem njihovog predstavljanja pred europskim institucijama, a među kojima je i 17 županija Republike Hrvatske. Skupština promiče sudjelovanje regija u donošenju politika na europskoj razini te međuregionalnu suradnju u Europi s ciljem ubrzavanja procesa regionalizacije u Europi, promicanje i razvoj mreže međuregionalne suradnje između regija Europe kroz razmjenu iskustava.

Šibensko-kninska županija prepoznala je potrebu aktivnog sudjelovanja i predstavljanja Županije van granica Republike Hrvatske te se još 2011. godine priključila Skupštini europskih regija. Nedugo potom započela je s provedbom programa „Eurodyssee“ međunarodnog programa razmjene mladih Skupštine europskih regija koji program se uspješno provodi i danas.

Nova uloga župana Gorana Pauka i Šibensko-kninske županije u Skupštini europskih regija od velikog je značaja, a posebno u europskom kontekstu jačanja prekogranične europske suradnje i stvaranja mreže potencijalnih partnera.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.