Županija izdvojila 1,5 milijuna kuna za sanaciju pomorskog dobra

Šibensko-kninska Županija izdvojila je iz proračuna ukupno 1,5 milijuna kuna za sanaciju pomorskog dobra na osam lokacija u županiji.

Grad Šibenik dobio je sto tisuća kuna za rekonstrukciju mula na Zlarinu, te dodatnih sto tisuća za sanaciju platoa kupališta na Jadriji. Grad Vodice dobio je 400 tisuća kuna za uređenje gradske plaže ispred apartmanskog naselja ‘Vill Matilde’, a Grad Skradin 200 tisuća kuna za sanaciju velikog mula na Prokljanu.

Općina Pirovac dobila je sto tisuća kuna za sanaciju kamenog dijela Stare rive u Pirovcu, a Općina Tribunj 200 tisuća kuna za sanaciju plaža Bristak i Zamalin, te sanaciju ogradnih zidova uz šetnicu pd mosta do marine u Tribunju. Općina Tisno dobila je sto tisuća kuna za sanaciju gata u uvali sv. Nikole u Jezerima, a Općina Murter-Kornati 150 tisuća kuna za sanaciju rive na predjelu Luke. Općina Primošten dobila je sto tisuća kuna za sanaciju šetnice duž poluotoka Velika Raduča i Mala Raduča u Primoštenu.

– Ove godine izdvojili smo čak 500 tisuća kuna više za sanaciju pomorskog dobra nego li prošle godine, što znači da se na sanacijama više i radi. Kriterije koliko ćemo kome izdvojiti uspostavili smo prema traženju samih Gradova i Općina, ali moram napomenuti da su svi oni tražili puno više- rekao je prilikom potpisa ugovora s gradonačelnicima i načelnicima općina župan Goran Pauk.

Istakao je i kako Županija u suradnji s Županijskom lučkom upravom financira i gradnju luke u Bilicama s 500 tisuća kuna, milijun kuna za Vrnažu, i 1,5 milijuna kuna za tvrđavu sv. Nikole.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.