Županijsko vijeće u ponedjeljak donosi odluku kontra bušenja Jadrana

Kako se da zaključiti iz dnevnog reda Županijske skupštine koja će se održati u u ponedjeljak, 9. ožujka, županijski vijećnici najvjerojatnije odredit će se protiv  istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na istražnim poljima 8, 10 i 11 Okvirnog plana i programa
istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu. Riječ je o poljima koja zahvaćaju akvatorij ispred Šibenika, točnije Kornata i Žirja.

– Šibensko-kninska županija ne prihvaća istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na istražnim poljima 8, 10 i 11 Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu, ne prihvaća istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na istražnim poljima 8, 10 i 11 zbog nepoštivanja niza važećih zakonskih odredbi, te proceduralnih i stručnih propusta i pogrešaka pri izradi Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu i Strateške studije o vjerojatno značajnom utjecaju na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu- piše o zaključku o kojem će se raspravljati glasovati na Županijskom vijeću.

Župan Goran Pauk protiv je bušenja Jadrana u našoj županiji, o tome je govorio i na tribini prošlog mjeseca. Poznavajući odnos snaga u Županijskom vijeću, a i većina oporbe će sigurno glasovati za neprihvaćenje, konačna odluka gotovo sigurno biti će kontra.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.