ANDREJ PLENKOVIĆ: HDZ će preuzeti inicijativu u borbi za uređenu i uspješnu hrvatsku državu

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prioritetnom političkom misijom istaknuo je vraćanje povjerenja birača u vjerodostojnost i dosljednost HDZ-a

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u nedjelju navečer, nakon njegova izbora za predsjednika stranke, kako želi da HDZ u hrvatskom društvu generira političku stabilnost, pravnu sigurnost, stvori uvjete za gospodarski rast i razvoj te razvija društvenu solidarnost, pravdu i uključenost.

“Želim da HDZ u hrvatskom društvu generira političku stabilnost, pravnu sigurnost, stvori uvjete za gospodarski rast i razvoj te razvija društvenu solidarnost, pravdu i uključenost”, kazao je Plenković u središnjici HDZ-a nakon proglašenja izbornih rezultata.

Poručio je i kako će inzistirati da HDZ svojim djelovanjem osnaži neovisnost svih hrvatskih institucija te da zajedno gradimo novi politički model u kojem će uspjeh ovisiti o radu i sposobnosti.

Založit će se za ekonomsku politiku koja će poštivati poduzetništvo, lojalnu konkurenciju i tržišno natjecanje.

“HDZ će preuzeti inicijativu u borbi za uređenu i uspješnu hrvatsku državu. Stoga ćemo od birača tražiti da nam 11. rujna povjere mandat”, kazao je. Smatra i da neće biti lako preokrenuti negativne trendove, ali drži da u tome mogu uspjeti.

Predsjednik HDZ-a prioritetnom političkom misijom istaknuo je vraćanje povjerenja birača u vjerodostojnost i dosljednost HDZ-a. Uvjeren je da svojim znanjem i radnom energijom, zajedno s kolegama, može predvoditi stranku na putu da ponovno postane središnja snaga razvoja Hrvatske.

Hrvatska treba novi pristup i strateški zaokret

Upozorivši na mnoge probleme u zemlji naglasio kako rješenje za to ne može biti politika koja razdvaja i ponovno otvara povijesna i ideološka pitanja.

“Ostvarivanje zajedničkih nacionalnih i društvenih ciljeva mora biti ispred političkih i ideoloških razlika”, poručio je Plenković. Drži i da rješenje izazova s kojima se suočava Hrvatska ne mogu biti poznati i dokazano neuspješni obrasci politike koji su i najviše doprinijeli današnjem stanju.

“Hrvatskoj treba novi pristup, modernu političku platformu i strateški zaokret”, istaknuo je.  Naglasio je i da od hrvatskog naroda traže mandat kako bi promijenili potrošenu politiku ‘trgovine’, netransparentnog financiranja i selektivnog pravosuđa.

Zahvalivši na podršci i povjerenju koje je dobio, Plenković je kazao da je svjestan razine izazova koje kao predsjednik HDZ-a preuzima. Istaknuo je da će stranka pod njegovim vodstvom, kao dio obitelji Europske pučke stranke, nastaviti njegovati narodnjačku i demokršćansku baštinu te univerzalna humanistička načela.

“Na tim povijesnim uporištima i temeljnim vrijednostima danas započinjemo novo poglavlje”, poručio je.

Smatra i da sada, u zahtjevnom vremenu za HDZ, Hrvatsku, Europu i svijet, njegova stranka i Hrvatska trebaju novu viziju i pristup kako bi uspješno odgovorili na nove gospodarske, socijalne i sigurnosne izazove suvremenog društva.

“To zahtjeva odvažno vodstvo i posebna znanja. HDZ će zato donositi važne odluke usmjerene na konsolidaciju i revitalizaciju stranke, kao i predstavljanje našeg programa za nadolazeće parlamentarne izbore te lokalne izbore iduće godine “, istaknuo je.

Plenković je svim članovima, biračima i partnerima koji dijele iste vrijednosti desnog centra poručio da imaju snage i hrabrosti za novu politiku pune odgovornosti.

Izvor: Rtl.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.