Bernardić spreman i na ostavku: Grbin, Hajdaš Dončić, Zmajlović i Babić suspendirani

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a na kojoj se raspravlja o krizi u stranci Davor Bernardić je poručio kako dalje više ne ide ovako. Bernardić je komentirao stranačkog kolegu Peđu Grbina te kazao kako je on već godinu dana u misiji njegovog rušenja.

Bernardić je tijekom prilično burne rasprave s Grbinom poručio članovima da ne podrže anarhiju i puč te kazao kako je svjestan svoje odgovornosti, no da nije kriv za sve u stranci. Bernardić je kazao i da za izbori za novog predsjednika stranke trebaju biti u skladu pravilima, javlja RTL.

Rajko Ostojić tijekom sjednice je kritizirao stanje u stranci i vodstvo SDP-a. “Izabrali su sebe u umjesto SDP-a, rade štetu SDP-u, u ovoj situaciji nema pravednika i nema nevinih”, kazao je Ostojić.

Kako javlja naš reporter, Bernardić je kazao da se “zrakoplov” SDP-a ljulja već dugo, ali da se sada trese i pilotska kabina. Kazao je da mu situacija u stranci pada teško te da neće biti protiv da pojedinci ostanu obavljati svoje funkcije u stranci.

“Ako je doista problem u meni dat ću ostavku na mjesto saborskog zastupnika”, kazao je Bernardić i pozvao stranačke kolege da potpišu svoje ostavke na mjestu saborskih zastupnika i onda će on dati ostavku.

Bernardić je također preuzeo prijedlog člana GO Tomislava Zrinskog i zatražio suspenziju četvorice potpredjsenika stranke – Mihaela Zmajlovića, Peđe Grbina, Siniše Hajdaš Dončića i Vedrana Babića.  56 SDP-ovaca je diglo ruku za suspenziju, 4 je bilo protiv, a 1 suzdržan.

U konačnici odlučeno je da su Hajdaš Dončić, Grbin, Zmajlović i Babić suspendirani su na dvije godine što znači da u tom razdoblju neće imati pravo kandidirati se za bilo koju funkciju dođe li do novih unutarstranačkih izbora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.