'Dani tehničke ispravnosti vozila'

Bez straha od sankcija i plaćanja: Cijeli tjedan možete odvesti vozilo na tehnički i provjeriti njegovu ispravnostFoto: Ilustracija

Vozači će od danas pa sve do subote moći u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled, bez naknade i sankcija, provjeriti tehničku ispravnost svog vozila. Riječ je o preventivno-sigurnosnoj akciji ‘Dani tehničke ispravnosti vozila 2019’ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) s ciljem sprječavanja mogućih nesreća uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila.

– Policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će policija kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljen policiji – izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Inače, na našem je području u proteklih 10 mjeseci utvrđeno je 395 prekršaja takve vrste, za razliku od prošle godine kada ih je bilo 613, što upućuje na smanjenje prekršaja uzrokovanih tehničkom neispravnošću za 36,5 posto. Iz policije stoga pozivaju vozače da se odazovu akciji i do 30. studenog besplatno provjere tehničku ispravnost svog vozila u najbližoj stanici za tehnički pregled.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.