Bira se Digital Shaper godine. Upoznajte ljude koji mijenjaju Hrvatsku

Krajem mjeseca, 30. studenoga, u Zagrebu će se proglasiti proglasit  Digital Shaper godine. Riječ je o nagradi za pojedinca koji je svojim radom dao doprinos digitalizaciji i promjeni Hrvatske.

Digitalizacija i sve reforme koje ona donosi četvrta je industrijska revolucija koja je od presudne važnosti za ukupni ubrzani razvoj ekonomije. Podaci pokazuju da digitalna ekonomija raste sedam puta brže od ostatka ekonomije, a procjenjuje se da će do 2020. godine Europska unija imati čak 4 milijuna novih radnih mjesta upravo u digitalnoj ekonomiji. Za razvoj Hrvatske zato je od presudne važnosti koju će ulogu preuzeti u ukupnoj digitalizaciji te je zbog toga rad pojedinaca koji se već godinama za to ustrajno bore neizmjerno važan.

Ovu vrijednu nagradu odabrat će žiri u sastavu: Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, koji je ujedno i predsjednik žirija, Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL Hrvatska, Maruška Vizek, ravnateljica Ekonomskog instituta, Mladen Fruk, partner McKinsey & Company i Nikola Vrdoljak, direktor 404.

Uz odabir Digital Shapera godine na konferenciji koju organizira RTL priprema se niz inspirativnih predavanja i panela koji će se održavati u dvije dvorane Kaptol Boutique Cinema.

U Zagreb dolaze brojni stručnjaci koji će kroz predavanja i panele pokazati uspješne projekte iz područja digitalne transformacije. Na konferenciji se pripremaju i radionice o konkretnim rješenjima koje kompanije mogu primijeniti u svakodnevnom poslovanju i pokrenuti bržu digitalizaciju unutar svojih organizacija. Tako će biti riječi o tome kako ustrojiti digitalni odjel unutar kompanije, kako automatizirati marketing i kako napraviti globalnu kompaniju u Hrvatskoj.

RTL će platformu Digital Shapers provoditi tijekom cijele godine – pratit će se napredak i priče digital shapera, promovirati njihove projekte, pratiti dobre prakse iz drugih zemalja, a plan je i razvijanje indexa digitalne transformacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.