Za ‘Sn(i)ježni Mostar’ Bosanci uzvratili splitskoj agenciji ‘Sunčanim Splitom’

Splitska turistička agencija Adriatic-travel, koja između ostalih organizira i putovanja u Mostar i Međugorje, objavila je na svojoj internet stranici fotografiju Mostara na kojoj su zahvatom u photoshopu izbrisane dvije mostarske džamije, Hadži-Kurtova i Nezir-agina, a na njihovo mjesto ubačena su zvonici Franjevačke crkve i katedrale, piše Novi list.

Također, nekome je i pored takve intervencije na fotografijama ‘Sn(i)ježnog Mostara’ bilo premalo križeva, pa je u photoshopu na fotografiju dodao i križ koji se nalazi na brdu Hum iznad Mostara. Za potrebe ‘bolje’ i ‘katoličkije’ fotografije, križ je premješten na brdo Fortica i tako uklopljen na ‘pravovjernu foto-montažu’.

MOSTAR-U-SNIJEGU

O ovoj montaž koju je kao promotivni materijal objavila splitska turistička agencija pisali su brojni portali u susjednoj Bosni i Hercegovini, da bi nakon nekoliko sati izvijestili da je sporna montaža sa stranica agencije izbrisana.

Međutim, fotografija se još uvijek nalazi na adresi splitske turističke agencije. Bosanci su odlučili da neće ostati dužni pa je internetom stala kolati panorama Splita, ali na fotografiji se umjesto tornja svetog Duje nalazi – džamija.

split mostar

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.