Branitelji pokrenuli humanitarnu akciju za pomoć najugroženijim Vukovarcima

Arhiva

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin pokrenula je humanitarnu akciju ‘Vukovar živi 365 dana’, za pomoć najugroženijem dijelu stanovništva Grada heroja – Vukovara, osobama koje su životne okolnosti dovele u tešku materijalnu, financijsku ili zdravstvenu situaciju.

U humanitarnu akciju do sada se uključilo 230 udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te sportskih klubova i drugih organizacija civilnoga društva, kao i 47 gradova diljem Republike Hrvatske. Pokrovitelji humanitarne akcije ‘Vukovar živi 365 dana’ su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Po završetku humanitarne akcije, sve prikupljeno bit će uručeno Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, koji će to onda proslijediti stanovnicima grada Vukovara.

U sklopu humanitarne akcije prikuplja se hrana, higijenske potrepštine, bezglutenska i dijabetičarska hrana, hrana, pelene i vlažne maramiceza djecu, te je za potrebu provođenja akcije otvoren račun u Erste banci HR1024020061500047230.

Također, pokrenut je donatorski telefon 060 991 991, kao i Facebook stranica s detaljnijim informacijama i kontaktima koordinatora po gradovima.

vukovar

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.