BRITANSKI DAILY MAIL RASPISAO SE O ZAGREBU: Evo što je ugledni medij sve napisao

Nakon što je grad Zagreb dobio priznanje za najljepše uređen adventski grad na području Europe, čini se kako je ovo priznanje bio samo korak prema laskavim epitetima koje metropola dobiva u posljednje vrijeme. Tako su slovenski mediji nedavno objavili zapanjujući video koji prikazuje sve ljepote adventa u metropoli, a jučer jeugledni britanski medij Daily Mail objavio priču u kojoj poziva sve željne prave božićne čarolije da posjete upravo hrvatsku metropolu.

Osim što se u navedenom tekstu objašnjava kako je Zagreb postao ozbiljna konkurencija Pragu i Beču kao tradicionalnim europskim adventskim destinacijama, navodi se kako je ovime naša metropola pokazala kako se turistički potencijal Republike Hrvatske ne mora isključivo vezati za morski, odnosno ljetni turizam.

Kako navodi Daily Mail, najviše gostiju dolazi iz Bosne i Hercegovine te Slovenija, ali i Italije. Posebno zanimljivo tržište je ono SAD-a i azijskih zemalja na koje organizatori Adventa u Zagrebu nastoje staviti poseban naglasak.

Podsjetimo, nakon glasovanja i žestoke konkurencije među ostalim europskim metropolama, Zagreb je odnio titulu najljepšeg europskog grada za vrijeme Adventa. Iza sebe je ostavio Strasbourg, Aachen, Colmar i Brussels. Čini se, Europa napokon počinje prepoznavati ljepote našega grada u ovo očaravajuće doba godine. Natjecanje je organizirala stranica European Best Destinations, a izbor je trajao od 1. prosinca pa sve do 10. prosinca. Advent u Zagrebu je svake godine sve ljepši i posebniji, a sve više ljudi iz raznih dijelova svijeta dolazi osjetiti miris i božićnu čaroliju baš u Zagrebu.

Glasovalo je 101, 703 osobe iz 176 država svijeta, a Zagreb je dobio gotovo 30 tisuća glasova. U spomentuom članku Daily Maila objavljen je i video koji još jednom dokazuje kako je naša metropola tek počeka ispisivati svoju pravu božićnu priču i tradiciju.

IZVOR: Zagreb.info

Capture15

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.