Brodosplit: Radnik najuren nakon izjave na televiziji

Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak pokazao je mišiće svom radniku Andriji Rogošiću, inače škverskom izolateru s petnaestak godina radnog staža. Nakon što je u utorak navečer na Drugom dnevniku objavljena njegova izjava da gazda ‘nema kune u džepu’, već sat vremena kasnije obaviješten je da više ne mora dolaziti na posao.

Rogošić je u televizijskom prilogu o hrvatskoj brodogradnji govorio kako bi bilo bolje da je škver prodan ‘nekom Rusu’. Debeljaka je to očito silno iznerviralo, pa mu je izvanredni otkaz i službeno uručen u srijedu ujutro.

Već istog dana pokušali smo dobiti bilo kakvu reakciju iz Brodosplita, no dočekalo nas je klasično bez komentara’.

U četvrtak su se ipak odlučili oglasiti, pa njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:
‘Brodosplit je poduzeće koje, kao svako zdravo privatno poduzeće, želi motivirane i odgovorne radnike koji su svjesni svojih prava i obaveza. Međutim, u slučaju ovog radnika poslodavac je bio primoran na izvanredan otkaz ugovora o radu radi neovlaštenog istupa i narušavanja ugleda društva i grupacije čiji je zaposlenik, kao i samog vlasnika na osobnoj razini, sve to na javnoj državnoj televiziji u središnjoj informativnoj emisiji. Kao osobito važno, ništa od navedenog nije argumentirano, niti je vezano uz protupravno postupanje poslodavca prema radnicima ili uopće. Time je nanio ogromnu štetu poslovanju društva’, stoji u reakciji splitskog škvera.

IZVOR: tportal

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.