Sve naopako

Brojni glumci ogorčeni: ‘Vrdoljakov sin za Generala nam nije dao honorar dvije godine’

Spektakularno najavljivani film, a potom i serija razočarali su mnoge gledatelje, a lošem dojmu će se pridružiti i činjenica da, iako je dovršen prije dvije i pol godine, film nije isplatio glumce i ekipu suradnika.

Goran Navojec jedan je od njih, a neisplaćeni dio honorara prinuđen je tražiti ovrhom.

– Da, morao sam pokrenuti ovrhu. Isplaćeni sam dio čekao točno dvije godine – rekao nam Navojec s nelagodom jer se takvo nešto još nije dogodilo ni jednom filmu koji je snimao, a ovaj je prikazan u Areni pa u redovnoj kinodistribuciji te još i kao serija na HRT-u. – Dvije godine smo komunicirali, ja sam u dobroj vjeri prihvaćao objašnjenja producenta i strpljivo slušao obrazloženja zašto novac kasni, a ona su se najčešće svodila da kasni HRT i HAVC – objašnjava Navojec za Jutarnji list.

Istu sudbinu doživio je i Mustafa Nadarević, koji glumi lik generala Bobetka. – Ne, nisam dobio cijeli honorar – rekao nam je s dozom nelagode. – Ne želim ništa dalje o tome pričati, sve je tako neugodno – rekao je te dodao da se, naravno, nada da će dobiti preostali dio honorara. U ime glumaca reagiralo je Hrvatsko društvo filmskih djelatnika, čiji predsjednik Ivan Goran Vitez tumači kako je običaj da se na filmskom festivalu u Puli ne prikazuje film koji nije ispunio svoje obveze prema suradnicima, glumcima i drugom osoblju koje je radilo na filmu.
Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.