Bura pozatvarala ceste, a Rab i Pag potpuno odsječeni od kopna

Zbog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta Zagreb-Split između čvorova Sveti Rok i Posedarje  pa automobili idu obilazno državnom cestom Gračac-Obrovac-Karin, a ostala vozila cestom Gračac-Knin. Također zbog vjetra zatvorena je i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most te Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar. Samo osobni automobili mogu prometovati i Jadranskom magistralom na potezu od Novog Vinodolskog do Senja te državnom cestom Gračac-Zaton Obrovački.

Osim što je zatvoren  Paški most ne plovi ni trajekt na liniji Prizna-Žigljen pa su Pag ali i Rab popuno odsječeni od kopna.

Što se tiče kamiona s prikolicima i tegljača s poluprikolicama oni mogu prometovati iz unutrašnjosti  prema Rijeci ili Istri autocestom Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar do Rijeke, a prema Dalmaciji državnom cestom Karlovac-Slunj-Split ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok ili dalje državnim cestama preko Gračaca i Knina prema Splitu odnosno preko Kistanja prema Zadru.

Zbog radova za sav promet zatvorena je županijska cesta Knin-Plavno u mjestu Radiljevac, a državnom cestom Šibenik-Drniš-Knin  kroz grad Drniš vozi se jednim trakom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.