Cijena litre benzina iznad 10 kuna!

Na svjetskom je tržištu cijena nafte danas skočila na gotovo 73 dolara po barelu, što znači da je u godinu dana sirova nafta poskupjela za 33 posto. Trendovi sa svjetskih tržišta još se nisu prelili na cijenu goriva na domaćim crpkama, ali sa sigurnošću možemo najaviti da će cijene benzina Eurosuper 95 uskoro premašiti 10 kuna po litri, piše Večernji list.

Vidi se to i iz analitike Ministarstva gospodarstva po kojoj se jasno pokazuje da je cijena tog goriva u mjesec dana narasla za više od pet posto, a na nekim crpkama u Zagrebu prema dostupnim informacijama i u srijedu je Eurosuper 95 koštao 9,99 kuna po litri. Iako rast cijena nafte zemljama poput Saudijske Arabije i Rusije ide u prilog jer će biti više novca u proračunu nego su predvidjeli, ostalim zemljama poput Hrvatske takve nagle oscilacije znače neminovno poskupljenje životnih troškova. Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.