Ciklona Nestor polako zatrpava snijegom gorske predjele

Foto: Crometeo

Nakon nekoliko dana južine studeni završava u zimskom ugođaju. Preko naših krajeva se premješta frontalni poremećaj i ciklona koja je već do jutra u zapadnim krajevima donijela i obilnije oborine. Iako sveta Kata jučer nije donijela ‘snijeg na vrata’ u nizinama, nedjeljno jutro je na Sljemenu, Gorskom kotaru i Lici osvanulo pod snježnim pokrivačem. Po podacima DHMZ-a u 7 sati je najviše snijega, 18 centimetara izmjereno na zagrebačkoj Puntijarci. Potom slijedi Zavižan s 11 centimetara, ali tijekom noći se visina snježnog pokrivača povećala za 6 centimetara. U Delnicama ima 10 centimetara snijega, Pargu kraj Čabra 9, Plitvicama 5, Crnom Lugu 4, a u Otočcu jedan centimetar. Snijeg, osobito u Lici i dalje pada.

Foto: Crometeo
Foto: Crometeo

Najviše oborine je palo u zapadnim i sjevernim krajevima unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana. Crni Lug 67 litara po četvornom metru, Delnice 42, Bednja 35, Parg Čabar 34, Zavižan 32 litre.

S prolaskom fronte u zapadnim krajevima je još u noći zapuhao sjeverac, a bura se sa sjevera Jadrana širi prema jugu.

Izvor: Crometeo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.