Čokoladice Snickers hitno se povlače iz hrvatskih trgovina

Nakon što je kupac u čokoladici pronašao komadić plastike, tvrtka za proizvodnju čokolade Mars naredila je povlačenje svojih proizvoda u čak 55 zemalja.

Riječ je o slatkišima Mars, Snickers, Milky Way, Celebrations i Mini Mix. Kako saznajemo u Ministarstvu poljoprivrede, inače nacionalnoj kontakt-točki europskog sustava brzog uzbunjivanja za hranu, jedna je pošiljka čokoladica Snickers bila namijenjena i našem tržištu.

Neslužbeno saznajemo kako iz Snickersa stižu informacije da je plastika u čokoladi pronađena unutar proizvodnje, a ne kod krajnjeg kupca.

– U utorak navečer smo zaprimili informaciju da je jedna pošiljka Snickersa namijenjena našim potrošačima. O tome smo odmah obavijestili nadležnu sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja koja treba utvrditi je li pošiljka stigla na police hrvatskih trgovina i što će se po tom pitanju dalje raditi – pojašnjavaju u Ministarstvu poljoprivrede.

Tvrde kako je tvrtka Mars sama odlučila preventivno povući svoje proizvode u velikom broju zemalja, između ostalog u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Italiji i Španjolskoj, ali su tom odlukom obuhvaćeni različiti proizvodi u svakoj od zemalja. U Hrvatskoj tako povlače čokoladicu Snickers 4 Pack pod serijskim brojem 550F2NLD03 s istekom roka trajanja 10. srpnja 2016. te proizvod pod serijskim brojem 601A2NLD03 s istekom roka trajanja 7. kolovoza 2016. godine proizveden u Nizozemskoj i ni jedan drugi proizvod.

Zasad nema pritužbi hrvatskih kupaca

Potrošačima koji su kupili neke od proizvoda sa spornim rokom trajanja preporučuje se da ih ne konzumiraju i da se obrate nadležnoj potrošačkoj službi. Za sporni kupljeni proizvod kupac ima pravo zatražiti i povrat novca.

izvor:24sata

foto:wikipedija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.