CRO Demoskop: HDZ i SDP gube podršku, Živi zid najveći gubitnik

Iako na vrhu ljestvice nema promjena u rasporedu, vidljivi su neki novi trendovi. Da su parlamentarni izbori održani početkom travnja, HDZ bi ostao relativni pobjednik. 28 posto ispitanika bira upravo njih (prema 28,1 posto iz ožujka). SDP ostaje druga snaga u državi, s potporom od 16,9 posto (prema 17,0 posto iz ožujka). Iako je pobjednik uvjerljiv, uz HDZ i SDP zadnja dva mjeseca ima stabilnu podršku. Čini se da je SDPbarem zaustavio trend pada, no Živi zid nije. I dalje gube potporu, pa su prema podacima upravo oni gubitnici mjeseca jer su u odnosu na ožujak pali za gotovo dva postotna poena. Sada ih bira 8,5 posto ispitanika (prema 10,4 posto iz ožujka). A tek će iduće istraživanje pokazati kako građani reagiraju na njihov ovotjedni ispad u saboru.
Most je potporu ustabilio na 6,8 posto (6,8 posto u ožujku). START Dalije Orešković nešto je narastao, ali nisu se približili početnom boomu iz veljače. Potpora im sada iznosi 3,7 posto u odnosu na 3,4 posto iz ožujka. Od praga je jednako udaljena i stranka Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića Neovisni za Hrvatsku (3,6 posto, kao i u ožujku).
Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.