Dalija Orešković povukla kandidaturu uz poruku premijeru

Dosadašnja predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković komentirala je u Točki na tjedan televizije N1 neuspješan pokušaj Sabora da nakon isteka svih rokova izabere novu šeficu Povjerenstva i objavila da povlači svoju kandidaturu za predsjednicu spomenutog povjerenstva.

– Ovoga trena moja kandidatura nema potporu u parlamentu. Ovog trena ja povlačim svoju kandidaturu. Politika je imala priliku reći što misli, sasvim jasno i transparentno, ne skrivajući se iza parola u javnosti. U daljnjem načinu na koji se politika, a prvenstveno Sabor, kao tijelo odgovorno za imenovanje, na ovakav način ponaša nemam namjeru dalje sudjelovati, rekla je Orešković.

Komentirajući kako smo u represiji korupcije pali na svim pitanjima kad se tiče političkih moćnika, dodala je da ima poruku za predsjednika Vlade.

– Mogu poručiti i predsjedniku Vlade da uz pomoć svojih marketinških stručnjaka počne pripremati fraze kojima će pet svjetskih jezika kojima vlada iskoristiti za kamuflažu činjenice da smo u borbi protiv korupcije na samom dnu. Sve ovo nepotrebno odugovlačenje imenovanja članova povjerenstva bilo je zbog mene, zaključila je Orešković.

Foto: screen capture N1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.