Dalmacija odsječena za kamione s prikolicom, a autocestom smiju samo automobili

Za teretna vozila s priključnim vozilom nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto. Teretna vozila s priključnim vozilima koja se kreću u smjeru unutrašnjosti isključuju se na odmorištu na autocesti na PUO Nadin prije čvora Zadar II., izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

Teretna vozila s priključnim vozilom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), i obrnuto.

Od 11.08 sati, zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica.

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Moguća je poledica. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A1 između čvora Gornja Ploča i čvora Zadar 2 u oba smjera u smjeru Splita, državnu cestu DC1 na dionici Udbina-Gračac-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Delnica (DC3). U priobalju puše jak vjetar, povremeno s olujnim udarima. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.