Dan D za SDP: Na Glavnom odboru slijedi glasanje o povjerenju Bernardiću

Hoće li šefu SDP-a Davoru Bernardiću biti izglasano nepovjerenje ili će deblji kraj izvući njegovi kritičari, bit će poznato nakon današnje sjednice Glavnog odbora stranke.

Na početku sjednice Glavnog odbora okupljenim se obratio Bernardić. Izjavio je kako je hajka na njega i SDP počela nakon što je zatražio ostavku ministra financija Zdravka Marića.

– Kada sam prije nekoliko mjeseci pozvao premijera Plenkovića na dijalog tada su me ismijavali, a danas su nam poznati  motivi. Ovo je nastavak pretvorbe i privatizacije! Nakon traženja ostavke Marića krenula je na SDP i na mene osobno. Ali i mi dalje inzistiramo na istini o Agrokoru i na istražnom povjerenstvu. Neka Plenković i Todorić dođu na povjerenstvu i objasne što su radili na noćnim sastancima u Vladi, rekao je Bernardić.

Novinari su mogli uživo pratiti samo početak sjednice Glavnog odbora i Bernardićev govor. Nakon toga su morali napustiti dvoranu. Bernardić se, doznaje tportal, potom opet obrati Odboru te je kritizirao SDP-ove saborske zastupnike. Neki od članova GO su mu dali podršku, no krenule su i prve kritike na račun šefa stranke.

Nakon skoro četiri sata od početka sjednice članovi Glavnog odbora još uvijek raspravljaju o prvoj točki dnevnog reda ‘glasanje o nepovjerenju predsjedniku SDP-a’. Samo glasanje o nepovjerenju Davoru Bernardiću očekuje se za otprilike pola sata. Zasad nije poznato hoće li glasanje biti tajno ili javno, ali većina članova, prema neslužbenim informacijama, misli da će se o nepovjerenju šefu stranke glasati javno.

Bernardić je u utorak na sjednici Predsjedništva dobio jednoglasno povjerenje, osim Bojana Glavaševića i potpredsjednika stranke Peđe Grbina koji su se izuzeli od glasanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.