Danas primopredaja vlasti, Kolinda Grabar Kitarović od ponoći i službeno presjedava Hrvatskom

U točno 17 sati i 30 minuta predsjednik u odlasku Ivo Josipović dočekao je na Pantovčaku novu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović. Iako se primopredaja vlasti trebala odigrati daleko od očiju javnosti, u zadnji trenutak u medijske redakcije ipak je poslana obavijest da će moći pratiti ovaj događaj.

Josipović je na ulazu u Vilu Zagorje strpljivo čekao svoju nasljednicu koja se spustila iz Vile Prekrižje u pratnji Jadranke Jureško Kero, voditeljice kampanje. Josipović koji predsjednikom prestaje biti točno u ponoć i Kolinda Grabar Kitarović povukli su se na polusatni sastanak iza zatvorenih vrata. Josipović je na pitanje reporterke HTV-a kako je, odgovorio da se odlično osjeća.

Nakon višednevnih peripetija primopredaji ipak prisustvuju mediji. Inače, Ivo Josipović danas se na Zrinjevcu pozdravio s medijima zadnjim izjavama o svom mandatu kao i s porukom predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću da se u stranku ne planira vratiti.

Na zadnji dan svoga mandata Ivo Josipović medijima se odlučio obratiti na zagrebačkom Zrinjevcu. ‘Osjećam se dobro, lijep je dan, obavljam zadnje poslove i pripremam se za nove, naravno’. Ocjenu svog mandata Josipović nije htio dati. Kaže treba to ostaviti analitičarima i političarima.

Izvor:www.tportal.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.