Davor Bernardić izabran je za predsjednika SDP-a

Prema privremenim neslužbenim rezultatima, u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a pobijedio je Davor Bernardić i time postao treći predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske, izvijestila je u subotu Središnja izborna komsija SDP-a.

Na obrađenih 91 posto biračkih mjesta glasovalo je 17.778 birača. Davor Bernardić dobio je 64,54 posto glasova, a Ranko Ostojić 35,46 posto.

Članicama i članovima SDP-a obratio se dosadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović i pozvao sve da daju podršku novom predsjedniku.

– Bez obzira na to što smo demokratska stranka, koja ima stroge procedure, koja ima više kandidata, predsjednik je prvi među jednakima i o njemu ovisi puno stvari. Dajte mu podršku, neka bude iskrena, jer pred njim su izazovi. Pred vama i pred njim su izazovi koji stoje pred našom zemljom, izazovi koje smo branili. Pred vama su izazovi onih koji trebaju voditi Hrvatsku. To je vaš zadatak – voditi Hrvatsku, poručio je Milanović.

Ranko Ostojić istaknuo je da je danas pobijedio SDP.

– Siguran sam da jedan član – jedan glas treba biti naš novi demokratski iskorak, da će Bero poštovati sva obećanja koja smo dali u predizbornoj kampanji. Ja ću mu dati podršku, rekao je Ostojić.

Novoizabrani predsjednik SDP-a Davor Bernardić zahvalio se svim članicama i članovima te dosadašnjem predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću na svemu što je napravio za SDP i demokratskom iskoraku napravljenom u vrijeme naše vlade.

– SDP je pokazao da se može mijenjati u ključnim trenucima za Hrvatsku i od sutra krećemo graditi dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti, u kojem svatko može dati svoj doprinos. Za Hrvatsku smo bili najvažnija stranka 1990., kad smo otvorili demokratske procese, 2000. kad smo otvorili europske procese i 2011., kad smo Hrvatsku čupali iz recesije. Dvaput je SDP Hrvatsku čupao iz recesije u koje su nas uvukli naši politički konkurenti – HDZ. Kada je HDZ u pitanju, rade i ponavljaju iste greške koje Hrvatsku koštaju budućnosti. To nije Hrvatska koja može biti uspješna. Hrvatska koja može biti uspješna se mijenja, Hrvatsku koja može biti uspješna će predvoditi SDP nakon sljedećih izbora, bili oni prijevremeni ili redovni, kazao je Davor Bernardić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.