Djevojčicu zlostavljaju učenici iz elitnih obitelji: Majka pronašla oproštajno pismo

Ilustracija

TRINAESTOGODIŠNJU djevojčicu iz Varaždina kolege iz razreda godinama već sustavno zlostavljaju. “Evo ti šestar, ubij se, glupa si”, samo su neke od uvreda koje djevojčici svakodnevno upućuju u školi, zbog čega je nekoliko puta sama sebe izrezala po rukama.

“Prvi put je to napravila krajem prvog polugodišta, rekla mi je: “Mama previše me boli, ne mogu podnositi to vrijeđanje, manje me boli ruka nego u prsima”. Eto, to mi je kćer rekla, a pronašla sam već i njezino oproštajno pismo u smeću kad je bila u školi. Što da vam kažem, živim u konstantnom strahu za njen život, stalno sam uz mobitel i čekam da me nazove. Čim joj završi škola mora me nazvati da vidim kako je i pričamo dok ne stigne doma”, započela je priču za Index očajna majka, čija djevojčica pohađa II. osnovnu školu u Varaždinu.

O svemu je obavijestila iz školu, no kaže da on nje nema apsolutno nikakve koristi, a dečkima koji njenu kćer zlostavljaju kaže, nitko ne može ništa.

“Moje dijete sad ide školskoj psihologici na 15 minuta i to jednom tjedno i rade na podizanju njenog samopouzdanja. To je sve, dečki nisu kažnjeni ni na kakav način. U školi nisu pozvali roditelje tih dečkiju i mene na razgovor, razrednica je rekla da mama jednog od njih inače nikad ne dolazi na sastanke”, rekla je očajna Varaždinka.

Sve je kaže, počelo već u drugom razredu. Tad je njezinu kćer krenuo psihički zlostavljati jedan dječak, da bi je u petom razredu preselili u Rijeku u Waldorsku školu koju je pohađala godinu i pol.

“Zlostavljači su iz elitnih obitelji pa im nitko ništa ne može”

“Onda smo se vratile u Varaždin i vratila se u 6. razredu u svoj stari razred. Tamo ju je dočekao taj prijašnji zlostavljač kojem se pridružio još jedan. Vrijeđanja su se nastavila konstantno i pod satom i na odmoru. Ona se ne zna obraniti i to ih je dodatno pozivalo na napadanje.

Njena razrednica se prema njoj super ponaša, ali ne zna tu djecu smiriti, kao učitelj je savršena, ali na sve gleda kao budemo riješili i pokušala je stvar riješiti nježnim razgovorom s tim klincima, no nije uspjela.

Ona odgovara na satu, a oni joj dovikuju ti si glupa, sjedni pa su bila vrijeđanja i preko Facebooka. To je dovelo do toga da se počela ozljeđivati. Zarezivala se na lijevoj podlaktici pa je nakupila i loše ocjene, počela se čudno ponašati. Iz škole mi nikad nisu odgovorili što su poduzeli da se zlostavljanje zaustavi.

Inače, djeca koje je zlostavljaju su iz tzv. elitnijeg društva i misle da su Bogom dana, a i škola im to pokazuje jer im se nikad ništa nije dogodilo. Nisu snosili posljedice za takve postupke.

U stalnom sam strahu za nju, da je prebacim u drugu školu to je bijeg i opet nisam napravila ništa. Ne znam što dalje, kad sam zvala ured pravobraniteljice za djecu preporučili su mi inspekcije, pa kad oni to zaprime ona će već ići u srednju školu”, rekla je očajna majka koja nije htjela da joj ime izađe u javnosti kako bi zaštitila kćer, a oni na koje se ovo odnosi će se prepoznati.

Kaže kako joj je samo bitno da njena kćer ima priliku za normalno školovanje i da bude sretna jer je kaže, sad jako nesretna.

Ravnatelj škole: Ne radi se o sustavnom zlostavljanju

Pokušali smo doznati što je škola poduzela, međutim ravnatelj škole Ernest Habek Indexu je odbio komentirati slučaj.

“Sve što imam reći na tu temu sam napisao u mailu kojeg ću vam proslijediti”, rekao je  Habek, odbijajući nam išta dalje odgovoriti.

U odgovoru kojeg nam je poslao, a koji ne govori ništa konkretno vezano za zlostavljanje djevojčice i ne navodi se što je škola napravila da bi se situacija riješila i psihičko nasilje nad djevojčicom zaustavilo.

“II. osnovna škola Varaždin se među prvima uključila u sustavni rad suzbijanja svih oblika nasilja i ponosni smo na rezultate koje na tom polju postižemo. Na svaku prijavu nasilja od strane učenika, učitelja i roditelja postupamo prema Protokolu o suzbijanu nasilja i odmah reagiramo.

Možemo pretpostaviti o kojem djetetu se radi, a ukoliko smo u pravu, ne radi se o sustavnom zlostavljanju, a dijete i obitelj su uključeni u redoviti tretman stručne službe”, stoji u odgovoru ravnatelja Habeka.
izvor:index.hr

foto:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.