Dobri policajac nahranio gladnog vozača, on mu zahvalio pismom i vratio 50 kuna

Lička policija ponosna je na svojeg djelatnika Nikolu Morovića jer je umornog, gladnog i žednog vozača pomagao sa 50 kuna. Događaj se zbio 13. kolovoza oko 21.20 sati u Karlobagu.

– Policijski službenik Nikola Morović obnašao je službu samostalno u prometnoj autoophodnji te se sa službenim vozilom nalazio u blizini benzinske postaje u Karlobagu, kada mu je prišao vozač prolaznik Rino Žgrablić iz Pazina, na kojem se odmah vidjelo da je u velikim problemima.

Na upit policijskog službenika što se dogodilo i kako mu može pomoći, vozač mu je izjavio da je u Zadru imao kvar na kotaču teretnog vozila kojom prilikom je za popravak dao sve novce koje je imao, tako da trenutno nema ni za hranu ni za vodu. Obzirom da duže vremena nije jeo, nije se osjećao dobro i imao je bolove u trbuhu.

Kako zbog vremena trajanja upravljanja teretnim motornim vozilom nije smio dalje upravljati već je bio “osuđen” na 12-satno prenoćiste u svom vozilu na obližnjem ugibalištu, u očaju nije znao što bi dok nije vidio policijsko vozilo – prepričavaju događaj u PU ličko-senjskoj.

Očajni vozač obratio se njihovom kolegi za pomoć tražeći nešto novca za sendvič i vodu, u zamjenu nudeći policajcu osobnu iskaznicu kao garanciju povrata novca.

– Kolega Morović je to odbio i ne oklijevajući ni trena pružio očajnom vozaču novčani iznos od 50 kn – ponosno navode iz ličke policije želeći “skrenuti pozornost na policijskog službenika koji je obavljajući svoje svakodnevne obaveze, možda javnosti na izgled rutiniran način, u čovjeku kojeg nikada prije nije vidio izazvao veliku zahvalu i onu ljudsku, toplu, srdačnu stranu čovjeka, dok je svojim rukovoditeljima dokazao svoju profesionalnost kao policajac i izazvao veliki ponos koji ne smije biti zanemaren”.

Vozač Rino Žgrablić i pismeno se zahvalio dobrom policajcu.

IZVOR/FOTO: jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.