Dokazuje nevinost: Trebam 22 tisuće kuna da mogu opet lajati

Idemo do kraja. Ne znam kako ću naći toliki novac, ali ću zbog Mede ići do kraja, jer je on to zaslužio. Probat ću pitati dobre ljude da mi pomognu, razmišljam i o donacijama jer mi je to previše, rekao je vlasnik psa Mede Anton Šimonović iz Peroja.

Nakon ročišta u petak na sudu u Puli kazao je kako ne zna kako će prikupiti dodatnih22.000 kuna, koliko je potrebno uplatiti da se provede vještačenje buke Medina lajanja.

– Želim dokazati njegovu nevinost u cijeloj priči, a Medo mi je ovih proteklih godinu dana zahvalan puno na svemu što činim za njega – kaže vlasnik, koji je u svibnju sudu uplatio 3000 kuna za mjerenje buke. No sad su troškovi narasli, a sutkinja je rekla kako će mjerenje jačine lajanja trajati nekoliko dana.

– Troškovi su puno veći nego što smo mislili. Kontaktirala sam i Zavod za javno zdravstvo Istre, koji su kazali kako nemaju tako sofisticiranu opremu koja je potrebna za takvo mjerenje – rekla je sutkinja Nataša Horvat.

Šimonovićev odvjetnik Ivan Milanović obvezao se da će u roku od osam dana pokušati naći jeftinijeg vještaka od predloženog. Dr. Vesna Jovin na ročištu je iznijela medicinsko vještačenje o zdravstvenom stanju tužiteljice Veselke Vukotić, koja svoje zdravstvene tegobe dovodi u vezu s Medinim lajanjem. Jovin je rekla da je tužiteljica oboljela na štitnjaču prije nego što je Medo nabavljen, pa se bolest ne može dovesti u vezu s bukom.

– Sud mora prvo dokazati neprimjerenu buku. Ako se dokaže da je buka narušavala mir susjeda, naravno da to može dovesti do stresa i poremećaja – rekla je Jovin. Milanović je ponovio da od vještačenja za buku neće odustati. Nesretni Medo i dalje ostaje u ‘pritvoru’.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.