Drama na Biokovu: Htjela pomaziti poskoka, no on nije bio raspoložen

Mlada Nizozemka je u šetnji Biokovom naišla na poskoka i odlučila ga pogladiti kako bi se s njime zbližila. No, zmija nije imala razumijevanja za njene nježnosti i odmah ju je ugrizla za srednji prst desne ruke, prenosi RTL

Nizozemka je bila u pratnji svojeg partnera. Nakon incidenta nisu odmah shvatili da je riječ o zmiji otrovnici. Kada su shvatili da nešto nije kako treba, odmah su pozvali pomoć i vozilo Hitne pomoći iz Makarske hitno se uputilo na mjesto događaja.

Partner mlade žene automobilom je brzo krenuo prema podnožju Biokova, gdje su ih zatekli djelatnici KBC-a Split koji su odmah detektirali o kakvom se ugrizu radi. Mjesto ugriza je označeno penkalom, zbog lakšeg praćenja daljnjeg širenja otrova. Djelatnici su se s pacijenticom vozilom Hitne pomoći uputili prema Splitu, odnosno prema Klinici za infektologiju KBC-a Split.

U KBC-u Split dobila je protuotrov

– Tijekom vožnje do Splita stupili su u kontakt s dežurnim liječnikom, koji je preko telefona ordinirao sistematsku terapiju. Tijekom vožnje ta je ruka, odnosno podlaktica, već bila podosta otekla i dolaskom u KBC Split Nizozemka je odmah dobila antivepirin serum, koji se obavezno daje pri ovakvim ugrizima poskoka – kazao je liječnik Mate Kasalo iz makarske Hitne pomoći, piše Slobodna Dalmacija.

Kasalo je istaknuo kako ovog puta zmija nije slučajno ugrizla Nizozemku, već je zmija bila provocirana, odnosno kako je ‘osoba sa zmijom htjela ostvariti svojevrsni kontakt’.

Da bi cijela stvar bila još bizarnija, iz KBC-a su poručili da je ona sama sebi išla isisati otrov.

– Ona je išla sama sebi isisati taj otrov koji je pustila zmija i na taj je način sama sebi usisala otrov u tijelo. Dakle, otrov je u tijelo mogao ući na dva načina. Prvi je krvotokom, prilikom ugriza, a drugi je kroz probavni trakt, usisavanjem otrova. To se ni u kom slučaju ne smije činiti jer ako takva osoba, koju ugrize poskok, ima kvaran zub, još se stvar može dramatičnije pogoršati jer se taj otrov može brže apsorbirati u tijelo.

Mlada je Nizozemka nekoliko dana boravila na Infektologiji te je kasnije puštena iz bolnice.

( Foto: Ilustracija )

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.