DRAMA U ZAGREBU: Muškarac djevojčicu preko Fejsa namamio u hotel, pa zatočio

Obitelj 13-godišnjakinje iz okolice Zagreba nije ni slutila usred kakve drame se proše subote našla njihova kći. Odlazeći od kuće oko 18 sati, roditeljima je rekla da ide u Zagreb prespavati kod prijateljice. No, umjesto k njoj, uputila se u jedan hotel u središtu grada, a njezina obitelj je sve do rano jutros proživljavala teške i neizvjesne trenutke, piše Jutarnji list.

“Dobar dan. Čekam tatu koji treba doći iz Amerike. Rezervirana je soba”, kazala je recepcionerki stigavši u hotel oko 22 sata gdje su joj povjerovali na riječ i pustili je bez ikakvih osobnih dokumenata. A ‘tata iz Amerike’ zapravo je bio 53-godišnji M.G. obiteljski čovjek i navodno otac troje djece s kojim je pronađena u hotelskoj sobi, omamljena i dezorijentirana.

Našli je omamljenu u hotelskoj sobi

Nakon što su shvatili da im kći nije kod prijateljice, roditelji su uzbunili policiju, a prijatelji iz škole pokrenuli potragu putem društvenih mreža. Upravo je to pomoglo da joj uđu u trag. Naime, nakon objave na Facebooku, stigla je korisna informacija od osobe koju je “ta curica pitala kako doći do hotela u Vlaškoj”. Po opisu njezine odjeće, roditelji su odmah znali da je riječ o njihovoj kćeri.

Tada je počela policijska akcija. Djevojčica je pronađena u hotelu, u društvu 53-godišnjaka. Njezina sestra kaže da je nesretnica kolutala očima ne mogavši odgovoriti niti na jedno pitanje.

Muškarca, četiri puta starijeg od nje, upoznala je na internetu. Istražitelji još nisu utvrdili zašto je sat vremena prije odlaska od kuće na internetu pretraživala vremensku prognozu u Italiji.

Seksualni delikt ili trgovina djecom?

Zagrebačka policija ne želi otkrivati pojedinosti o ovom slučaju dok istraga ne bude okončana i posloženi svi dijelovi mozaika. Osim mougćeg seksualnog delikta s djetetom, nije isključena ni mogućnost da je posrijedi trgovina djecom.

Čitav slučaj zasad ostavlja mnogo otvorenih pitanja: je li djevojčica znala da je u hotelu čeka stariji muškarac; je li ga prvi puta vidjela uživo nakon upoznavanja na internetu te zašto je prije odlaska od kuće razbila mobitel i ostavila ga u sobi, a profil na Facebooku ugasila?

Nikada nije bila problematična

Njezina sestra ljuta je na osoblje hotela tvrdeći da su po izgledu trebali shvatiti da nije 18-godišnjakinja.

Djevojčica, inače, nije bila problematična. Štoviše, vrijedna je učenica koju, kako kažu, čak i ne zanimaju izlasci, a ni odlasci u Zagreb nikada je nisu naročito privlačili. A do okončanja istrage ostaje pitanje čime ju je privukao nepoznati muškarac kojeg je upoznala preko interneta

izvor:net.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.