Država nudi 50 posto novca za izradu prostornih planova

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje izrade prostornih planova jedinica lokalne i područne samouprave u 2018. godini. Za tu je namjenu u proračunu za 2018. godinu osigurano 3,1 milijuna kuna kao pomoć općinama, gradovima i županijama za izradu prostornih planova uređenja lokalne razine.

Pojedinoj jedinici lokalne ili regionalne samouprave mogu se dodijeliti sredstva u iznosu najviše do 50 posto od ukupnog iznosa cijene izrade plana iz Ugovora o izradi plana sklopljenog između jedinice lokalne ili područne samouprave i izrađivača plana. Sredstva nije moguće dodijeliti retroaktivno odnosno za već doneseni prostorni plan.

Predstavnici jedinica lokalne odnosno regionalne samouprave zahtjev za dodjelu sredstava upućuju Ministarstvu na propisanom Obrascu za prijavu zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom na adresu e-pošte: prostorni.planovi.sufinanciranje@mgipu.hr.

Pristigle zahtjeve razmatrati će stručno Povjerenstvo koje osniva ministar, a prijave su moguće najkasnije do 30. rujna 2018. ili do iskorištenja predviđenih sredstava.  Jedinica lokalne ili područne samouprave dužna je sredstva koristiti isključivo za predmetnu namjenu te dostavljati Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja izvješća o utrošenim sredstvima za izradu plana nakon utroška istih.

U prošloj, 2017. godini sufinancirana su 74  prostorna plana u ukupnom iznosu od 3 milijuna kuna. Više informacija na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.