Dubrovčanima prekipjelo: Ako im se ovako odjeveni pojavite u gradu, opalit će vas po džepu

Nakon što su sličnoj odluci pribjegli i neki drugi hrvatski gradovi, i Dubrovnik je donio odluku o zabrani šetnje povijesnom gradskom jezgrom u kupaćim kostimima i sličnim “nepristojnim” odjevnim kombinacijama.

“Prošlogodišnja neugodna iskustava zbog pojedinaca koji su se nedolično odjeveni ili bez odjeće  kretali povijesnom jezgrom Grada Dubrovnika ukazala su na potrebu da se u Odluci o komunalnom redu definiraju odredbe koje se odnose na javi red. Predloženim izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu predviđena je zabrana kretanja unutar povijesne jezgre Grada Dubrovnika bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu te shodno navedenom definirane su i kaznene odredbe za nepoštivanje navedene zabrane”, potvrdili su iz Grada za Index.

One koji se ipak drznu prekršiti novouvedeno pravilo čekaju paprene kazne.

“U Odluci će konkretno stajati: ‘Nije dopušteno kretanje po Povijesnoj jezgri Grada Dubrovnika bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu.’ Za ovaj prekršaj kazniti će se fizička osoba u iznosu od 2500 kuna  ili na mjestu počinjenja prekršaja 1000 kuna. Stoga će se na više mjesta postaviti znakovi kojima će se turisti upozoravati na navedene odredbe Odluke”, napominju iz grada.

Istim izmjenama i dopunama zabranjeno je i motornim vozilima kretanje pješačkim zonama, što će se pak kažnjavati svotom između 1000 i čak 10 tisuća kuna.

IZVOR: Index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.