Dubrovnik je uvjerljivo najskuplji, a evo koliko stambeni kvadrati koštaju u Šibensko-kninskoj županiji

Prema novom istraživanju portala Njuškalo u prosincu, cijene kvadrata u Šibensko-kninskoj županiji su za stanove 1.721, a kuće 1.697 eura. Naša je županija treća po cijenama, a vodeća je i dalje Dubrovačko neretvanska županija u kojoj, zahvaljući Dubrovniku, prosječna cijena kvadrata stana je 2.494, dok prosječna cijena kvadrata kuće s dvorištem tamo iznosi 2.100 eura. Na drugom je mjestu Splitsko-dalmatinska županija gdje prosječno za stan treba izdvojiti 2.230, a za kuću 1.839 eura za četvorni metar.

Prema indeksima cijena, nakon pada u 2013. i 2014. godini, te stagnacije u 2015., u posljednje dvije godine, a pogotovo u 2017. godini na Njuškalu bilježe ubrzani rast cijena stanova u Hrvatskoj. Sudeći prema godišnjim indeksima prosječnih cijena kvadrata stanova u najvećim hrvatskim gradovima, primjećuje se da u Rijeci one rastu, no ispod prosjeka cijele Hrvatske, dok je iznadprosječan rast cijena prisutan u Zagrebu, Puli, Splitu i Zadru. Inače, najviši rast cijena stanova, od čak 11 posto, zabilježen je u Puli, a prosječna cijena kvadrata stana u tom gradu trenutačno je 1.485 eura.

Da je na istoku zemlje sve teže živjeti i da se stanovništvo masovno iseljava pokazuju i cijene stambenih prostora koje su i dalje najniže u Hrvatskoj. Prosječne cijene stanova kreću ispod 800 eura, dok prosječne cijene kuća ne prelaze 500 eura za kvadrat. Najjeftinije je u Požeško-slavonskoj županiji gdje kuću možete kupiti i za svega 377 eura po kvadratu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.