Edi Mišić je kriv! Za ubojstvo Meksikanke Selene dobio 15 god.!

Županijski sud u Splitu danas je nešto iza 13 sati izrekao presudu Ediju Mišiću za ubojstvo Meksikanke Selene Macedo Graciano na Marjanu. Mišić je proglašen krivim za obično ubojstvo i dobio 15 godina zatvora, odnosno, osuđen je na maksimalnu kaznu.

Županijsko državno odvjetništvo smatralo je da je Edi Mišić ubio Selenu Macedo na osobito okrutan i krajnje podmukao način te tražilo najveću zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina. Mišićev branitelj Frane Gorjanc zatražio je oslobađajuću presudu.

Tužiteljica Julijana Stipišić ustvrdila je jučer u završnim riječima kako je riječ o monstruoznom zločinu, kakav se ne pamti. Podsjetila je na pronađene dokaze, Mišićeve biološke tragove na Seleninu tijelu i traci kojom je bila vezana te krvavi nož. Ustvrdila je da vještačenja neosporno dokazuju da je Mišić počinitelj ubojstva te da je riječ o apsolutno ubrojivoj osobi. Motiv je ostao nepoznat, ali tužiteljica drži kako je seksualne prirode. Naglasila je kako ni u jednom trenutku nije pokazao žaljenje i da se ponaša kao da se ne sudi njemu.

Edi Mišić, kojeg se tereti za teško ubojstvo meksičke turistkinje Selene Macedo Graciano (31) u kolovozu prošle godine u Park šumi Marjan, tijekom suđenja branio se šutnjom.

Izvor: Večernji list

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.