Europarlamentarac Davor Škrlec istupio iz ORAH-a

Nezadovoljan radom i pasivnošću prema aktualnim problemima hrvatskog društva, zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec podnio je danas zahtjev za ispis iz članstva stranke ORaH čime postaje nezavisni predstavnik građana.

– Zanemarivanje gorućih problema hrvatskih građana te loše upravljanje strankom dovelo me do teške odluke o konačnom izlasku iz stranke ORaH. Stranku koju sam od samoga početka nesebično gradio i promicao u Hrvatskoj, ali i u Europi, izgubila je svoj kredibilitet i povjerenje građana. Vrijednosti koje su u početku njezinog nastanka bile srž našeg djelovanja, sada su samo prazne riječi na papiru  – izjavio je Škrlec.

Nedavni unutarstranački izbori provedeni su ishitreno bez poštivanja odredbi Statuta te bez demokratskog sučeljavanja i primjerenog predstavljanja  kandidata čime su mjesta u ključnim tijelima stranke ostala nepopunjena. Također, prvi potezi novog vodstva nisu išli u smjeru poštivanja Statuta i transparentnosti rada. Zbog ovakvog razvoja situacije, pojedini novoizabrani predstavnici ubrzo su podnijeli ostavke i napustili stranku.

-ORaH se razlikovao od drugih stranaka na hrvatskoj političkoj sceni jer je bio programski vođen predstavljajući dodanu vrijednost razvoju političke kulture i društvenog dijaloga.  Nažalost, taj karakter meni više nije vidljiv – razočaran je Škrlec.

-Budući kako je stranku napustila većina članica i članova osnivača, zbog izostanka povezanosti i suradnje s civilnim sektorom kao ključnim partnerom u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, moj rad nastavljam kao nezavisni član Kluba zastupnika Zelenih/ESS-a u Europskom parlamentu. Bez obzira na moj izlazak iz stranke, održivi razvoj kao politička ideja i dalje je u središtu mojih aktivnosti, kao i osobna motivacija za bavljenje politikom. Svi koji na tom putu dijele ista načela u najboljem interesu naših građanki i građana, moji su partneri – poručuje Škrlec.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.