Evo kada bi zadarski Supernova centar ponovno mogao početi sa radom

Facebook/Crometeo/Tome Grbeša

Prema prvim dosadašnjim izvidima stručnih službi, utvrđeno je kako nosivi elementi konstrukcije zgrade Supernova centra Zadar nisu pretrpjeli oštećenja. Obzirom da konstrukcija i statika nisu narušene, centar je siguran, a  najpogođeniji dijelovi centra su očišćeni od vode i grubih materijala. Stručne službe i dalje obavljaju detaljnije analize i otklanjaju kvarove na električnim instalacijama koje su stradale u poplavi.

Zbog oštećenja nastalih na visokosofisticiranoj opremi bilo je nemoguće u veoma kratkom periodu donijeti najpreciznije procjene nastale štete. Nakon preliminarnih obilazaka i izvida naših stručnih službi, vještaka, tehničara i inženjera, utvrđeno je kako su elektroenergetska i strojarska postrojenja koja se nalaze na etaži -1 u potpunosti poplavljena. Prije svega radi se o transformatorskoj stanici, visokonaponskom, srednje naponskom i niskonaponskom postrojenju i drugim instalacijama koje se nalaze u garaži. Poduzete su mjere kako bi se navedena postrojenja u što kraćem roku sanirala i stavila u pogon.

U ovim se trenutcima i dalje intenzivno radi na tome da se centar što prije vrati u redovnu funkciju za posjetitelje. U Supernova centru radi gotovo 600 osoba i prioritet centra je njihov što skoriji povratak na radna mjesta, piše poslovni.hr

Prema prvim procjenama otvorenje centra može se očekivati u studenom 2017., a o ponovnom vraćanju Supernova centra Zadar u potpunu funkcionalnost javnost će biti obaviještena putem službenih kanala centra.

Foto: facebook/Crometeo/Tome Grbeša

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.